עוגת שוקולד וריבת חלב

עוגה מפנקת ומושקעת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת שוקולד וריבת חלב
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 ג' פקאן סיני טחונים גס
  • 300 ג' חמאה כשל"פ *
  • 7 ביצים
  • 300 ג' שוקולד מריר כשל"פ
  • 1.5 שקיות (150ג') אבקת סוכר
  • 1 כפית קקאו כשל"פ
  • 3 כף ליקר בטעם תפוז כשל"פ
  • 5 כפות גדושות ריבת חלב

אופן הכנה:

הכנה

1. ממיסים את החמאה ומוסיפים לה את השוקולד, 2 כפות מריבת-החלב ואת אבקת הסוכר.
2. מערבבים היטב בכף עץ עד לתערובת אחידה.
3. מוסיפים את הליקר.
4. מבליעים את הביצים בזו אחר זו ומוסיפים את הקקאו.
5. שופכים לקערה קטנה את הפקאן הסיני.
6. מוסיפים 4 כפות מתערובת השוקולד ואת 3 כפות ריבת-החלב הנותרות. מערבבים היטב.
7. מחממים תנור ל-180 מעלות.
8. משמנים את תבנית האפיה, יוצקים אליה את תערובת הפקאן והשוקולד, ומשטחים בצורה אחידה לבסיס.
9. אופים כ-5 דקות. מוציאים ומצננים.
10. יוצקים את יתרת תערובת השוקולד לתבנית עם בסיס השוקולד והפקאן האפויים, ומצננים.

אחרי שהעוגה התקררה: מחממים בזהירות במיקרו כ-60 שניות 1 כף ריבת חלב.
בעזרת כף או מזלג שטובלים בריבת החלב המחוממת, מעטרים את העוגה בדוגמת פסים חופשית בשתי וערב.


דרג: