עוגת שוקולד וקצפת לפסח

עוגת שוקולד וקצפת לפסח, מתכון משפחתי וטעים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת שוקולד וקצפת לפסח
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 12תבנית מספר 28

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 מרגרינה רכה
  • 1 וחצי כוס סוכר
  • 6 ביצים
  • 1 ורבע כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1 ורבע כוס קמח מצה
  • 2 שקיות אבקת אפיה כשר לפסח
  • 1 כוס חלב
  • חצי כוס אבקת קקאו
  • הקצפת
  • 1 כוס חלב
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל או שוקולד
  • 1 שמנת מתוקה
  • ציפוי השוקולד
  • 5 כפות סוכר
  • 3 כפות חלב
  • 2 כפות קקאו
  • 100 גרם שוקולד חלבי חתוך לקוביות

אופן הכנה:

  • להקציף היטב 1 מרגרינה רכב עם כוס סוכר
  • להוסיף 6 ביצים שלמות אחת אחת לערבב היטב במקצפת כשלוש דקות
  • להוסיף ולערבב היטב: 1 ורבע כוס קמח תפוחי אדמה, 1 ורבע כוס קמח מצה, 2 שקיות אפקת אפיה כשר, 1 סוכר וניר, 1 חלב, חצי כוס קקאו.
  • לשפוך הכל לתבנית משומנת מספר 28
  • לאפות בחום 180 מעלות כחצי שעה
  • הקצפת: להקציף ביחד 1 כוס חלב חבילת אינסטינק פודיק וניל או שוקלד, 1 שמנת מתודה
  • ציפוי השוקולד: להמיס על אש קטנה, 5 כפות סוכר, 3 כפות חלב, 2 כפות קקאו, 100 גרם שוקולד חלבי חתוך לקוביות.
  • להוריד מהאש להוסיף חצי חבילת מנגרינה בלי מלח להמיס ולערבב.

  • דרג: