עוגת שוקולד וקוקוס מעולה

עוגת שוקולד וקוקוס מעולה

מאת: ליז קקום

דרג:
עוגת שוקולד וקוקוס מעולה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 16 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לגנאש שוקולד:
  • 500 מ''ל שמנת מתוקה של ה''שף הלבן''
  • 200 גר' שוקולד מריר של ''כרמית''
  • 100 גר' שוקולד חלב של ''כרמית''
  • לתחתית קוקוס:
  • חלבונים (5 יח')
  • סוכר (כוס מלאה)
  • 300 גר' קוקוס
  • ריבת משמש חלקה (3 כפות)
  • לציפוי:
  • 250 מ''ל שמנת מתוקה של ''השף הלבן''
  • 150 גר' שוקולד מריר של ''כרמית''
  • תבנית בגודל 30X40

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
גנאש שוקולד:
1. מחממים את השמנת לסף רתיחה ושופכים על השוקולד.
2. מחכים 4 שניות ומערבבים עד להמסה מלאה וחלקה.
3. שמים בכלי סגור לקירור לפחות 6 שעות (רצוי יום לפני).

תחתית הקוקוס:
1. מערבבים חלבונים וסוכר בקערה, לשים מעל סיר עם מים רותחים (אן-מארי) עד להמסת הסוכר ב- 30 מעלות.
2. מורידים מן האש, מוסיפים קוקוס לתערובת החלבון, מערבבים ומוסיפים את הריבה. מערבבים עד אחידות.
3. משטחים את המסה בתבנית.
4. מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים בתבנית בגודל 30X40 כ 8-10 דק' עד שמזהיב.

ציפוי השוקולד:
1. מביאים שמנת לסף רתיחה ולשפוך על השוקולד.
2. מערבבים עד להמסה מוחלטת, שמים בצד כדי שיתקרר מעט.

הרכבת העוגה וחיתוך:
1. מקציפים את גנאש השוקולד בעזרת וו גיטרה עד למרקם מוס עדין (לא להקציף יותר מדי, עלול להתפרק).
2. מורחים את הגנאש המוקצף מעל תחתית הקוקוס ומכניסים למקפיא להתייצבות.
3. כשהגנאש שלנו כבר כמעט קפוא, ניתן לצפות את העוגה.
4. שופכים את הציפוי ומניעים את התבנית מצד לצד, עד לכיסוי אחיד ומאחסנים בהקפאה.
5. מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות קטנות (5X5) בעזרת סכין חלקה עם להב ארוכה ומים חמים. רצוי לחתוך לקוביות רק לאחר שהעוגה קפאה, על מנת שהחיתוך יצא מדויק.
דרג: