עוגת שוקולד ופקאן

עוגת שוקולד ופקאן

מאת: אורטל זבולונוב

דרג:
עוגת שוקולד ופקאן
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם אגוזי פקאן קלויים קלות במחבת
  • 4 כוסות קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות קפה חזק לא מסוכר (מים+קפה נמס)
  • 3 כפות שמנת מתוקה
  • 330 גרם חמאה רכה
  • כפית וחצי תמצית וניל
  • 1 כפית ליקר שקדים אמרטו (אפשר לוותר אם כי זה מוסיף הרבה לטעם, ואפשר גם להשתמש בתמצית שקדים)
  • שתיים ורבע כוסות סוכר
  • 6 ביצים
  • כוס ורבע חלב
  • לזיגוג שוקולד:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 30 גרם חמאה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. שוברים 2/3 מכמות הפקאנים לשברים גסים ומניחים בצד
2. את השליש הנותר שוברים דק, לגודל של גרגרי אורז בערך
3. מורחים בנדיבות חמאה רכה על תבנית של סיר פלא או תבנית עגולה גדולה.
4. מפזרים את האגוזים הגרוסים דק על דפנות התבנית, החמאה אמורה להדביק ולהחזיק אותם על הדופן והתחתית
5. מנענעים את התבנית וטופחים עליה כדי לוודא שכל הדפנות והתחתית יהיו מצופים באגוזים
6. מערבבים את הקמח, מלח ואבקת אפיה, שומרים בצד
7. ממיסים את השוקולד עם 3 כפות קפה במיקרו או בבן מארי
8. מורידים מהאש ומערבבים לתערובת חלקה
9. מוסיפים את השמנת המתוקה לשוקולד (לא מוקצפת) ומערבבים עד שהיא נבלעת בתוך קרם השוקולד
10. בקערת המיקסר מקציפים את החמאה עם תמצית הוניל וליקר האמרטו עד שהחמאה רכה וחלקה
11. מוסיפים את הסוכר ומקציפים יחד עוד שתי דקות
12. מוסיפים פנימה את הביצים, שלמות, אחת אחת, וממשיכים כל הזמן להקציף
13.מוסיפים את החלב
14. לבסוף מוסיפים את תערובת הקמח, בהדרגה, ותוך הנמכת מהירות ההקצפה
15. שופכים את העיסה לתוך התבנית המצופה באגוזים, ומיישרים את פני העוגה
16. בעזרת ידית של כף ארוכה עושים 'סיבוב' על פני העיסה בתבנית, כדי ליצור בו איזו חפירה לא עמוקה
לתוך התעלה הזאת שופכים את השוקולד המומס, ונזהרים שהוא לא יגלוש לצדדים אלא רק בתוך החפירה שעשינו
17. שומרים טיפת אגוזים לקישוט, ואת כל שאר הכמות מפזרים בנדיבות על פני העוגה, על עיסת הבצק ועל השוקולד
במהלך האפיה, תעלת השוקולד שוקעת לתוך העוגה, ויחד אתה גם רוב האגוזים
18. אופים במשך כ - 50 דקות בתנור שחומם מראש ל - 175 מעלות, לאחר 50 דקות מכסים את פני העוגה בנייר אלומיניום ואופים במשך כ - 10-15 דקות נוספות, או עד שקיסם יוצא יבש
19. מקררים את העוגה המוכנה מחוץ לתנור בין 20 דקות לחצי שעה, ואז מניחים על התבנית צלחת גדולה או מגש, והופכים אותה
משחררים את התבנית, היא אמורה להתנתק מהעוגה בקלות
20. ממיסים את השוקולד והחמאה של הזיגוג ויוצקים אותם למעלה על פני העוגה
21. נותנים לשוקולד לנזול בחופשיות לצדדים בצורה לא שווה ואחידה
22. מפזרים מעל השוקולד את קצת האגוזים שהשארנו בצד

דרג: