עוגת שוקולד ונשיקות

עוגה חלומית ומלאה בטעמים

מאת: יוכי לוי

דרג:
עוגת שוקולד ונשיקות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן עבודה: 35 דקות

כמות מנות: מנות 10/תבנית 24

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס חלב
  • 3/4 כוס סוכר
  • 25 ביסקוויטים כשרים לפסח
  • 50 גרם אגוזים קצוצים
  • למוס השוקולד קפוצינו:
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • 1 כף אבקת נס קפה
  • 250 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • למוס השוקולד הלבן:
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • 250 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • למרנג ולנשיקות:
  • 3 חלבונים
  • 1.5 כוסות סוכר
  • לציפוי הבסיס:
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה
  • 80 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • לציפוי העוגה:
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה
  • 80 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן הכנה:

אופן הכנת הבסיס:

1. מפוררים את הביסקוויטים לחתיכות קטנות.
2. ממיסים על אש קטנה שוקולד, חלב, סוכר חמאה.
3. מערבבים את הביסקוויטים עם תערובת השוקולד ומוסיפים את האגוזים.
4. מניחים בתבנית בקוטר 24 ס"מ. 
5. יוצקים מעל קרם ציפוי - מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שנמס. מכניסים למקפיא לכ-30 דקות.


אופן הכנת המרנג והנשיקות:

1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
2. מחממים חלבונים וסוכר בבן מארי תוך בחישה מתמדת עד שהתערובת חמה למגע והסוכר נמס. מעבירים את תערובת החלבונים לקערת הקצפה ומקציפים כ-10 דקות.
3. מורחים מחצית מן הקצף בתבנית מרופדת בנייר אפיה בצורת עיגול בקוטר 22 ס"מ ובעובי 1 ס"מ. אופים כ-40 דקות או עד שעיגול המרנג מתנתק בקלות מניר האפיה.
4. את המחצית השניה של הקצף מכניסים לשק זילוף ומכינים כ-10 נשיקות קטנות. אופים כ- 0 דקות עד שמתנתקות בקלות מנייר האפיה.

אופן הכנת המוסים:

1. מכינים כל מוס בנפרד באותו האופן. מחממים מיכל שמנת עד לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שנמס. מעבירים למקרר ל-4 שעות.
2. לאחר 4 שעות מעבירים את תערובת המוס לקערת המיקסר, מוסיפים שמנת ומקציפים יחד עד לקבל קרם יציב.
3. מכינים ציפוי שוקולד נוסף: מחממים שמנת מתוקה עד לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שנמס.
4. הרכבת העוגה: מוצאים את הבסיס מהמקפיא, מעל יוצקים את מוס השוקולד, בתוכו מטביעים את עיגול המרנג, מעל יוצקים את המוס הלבן, יוצקים את קרם הציפוי ומקשטים בנשיקות קטנות.

דרג: