עוגת שוקולד וחמאת בוטנים

עוגת שוקולד וחמאת בוטנים מושחתת

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ

דרג:
עוגת שוקולד וחמאת בוטנים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6 מנות תבנית בקוטר 20 ס"מ או עגולה עם חור

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 140 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 1 כוס סוכר דמררה
  • 2 ביצים בגודל גדול
  • 2 בננות בשלות
  • 1 מיכל יוגורט תנובה
  • 1.75 כוסות קמח תופח
  • 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 4 כפות חמאת בוטנים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית עגולה או אינגליש קייק בנייר אפיה.
2. בקערת מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה והסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה ואוורירית, כ-4-5 דקות. 
3. תוך כדי ערבול מוסיפים את הביצים ומקציפים היטב בין כל אחת. מוסיפים 2 כפות חמאת בוטנים ומערבלים היטב.
4. מניחים את הבננות הבשלות בקערה ובעזרת מזלג מועכים למחית. מוסיפים את המחית ומיכל היוגורט לבלילה ומערבבים.
5. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים רק עד לתערובת אחידה.
6. מקפלים לבלילה ½ מכמות שבבי השוקולד ומעבירים לתבנית. בעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה.
7. מניחים את 2 כפות חמאת הבוטנים הנותרות בקערה וממיסים מעל סיר אידוי כפול או במיקרוגל. יוצקים את חמאת הבוטנים המומסת לבלילה ובעזרת סכין מקפלים לתוך הבלילה עד לתערובת משיושת.
8. אופים בתנור עד שהעוגה תפוחה וזהובה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, כ-75 דקות. במידה ואחרי 60 דקות והעוגה משחימה יותר מדי אבל לא אפויה אפשר לכסות אותה בנייר כסף להמשך אפייה.
9. להכנת ציפוי השוקולד, ממיסים את שבבי השוקולד הנותרים במיקרוגל או בסיר אידוי כפול. יוצקים את השוקולד המומס מעל העוגה ומניחים לו התקרר ולהתקשות לפני ההגשה. 
דרג: