עוגת שוקולד וגבינת נפוליאון

<DIV><STRONG> המתכון הזוכה בתחרות המתכונים של אפיה עם גבינת נפוליאון!</STRONG></DIV>

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת שוקולד וגבינת נפוליאון
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: תבנית בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לשכבת הבראוניז:
  • 230 גר' שוקולד מריר 58%
  • 130 גר' חמאת "תנובה" רכה
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3/4 כוס קמח
  • 1/2 כפית נס קפה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • לשכבת הגבינה:
  • 450 גר' גבינת נפוליאון 16%
  • 2 שמנת חמוצה "תנובה"
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:

שכבת הבראוניז:

המיסו את השוקולד והחמאה, במיקרוגל, בפולסים קצרים של 30 שניות.

הקציפו את הביצים והסוכר עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.

הוסיפו אל מסת הביצים את השוקולד והמחאה המומסים והמשיכו לערבב.

בקערה נפרדת, ערבבו את הקמח המנופה, אבקת האפייה והנס קפה.

הנמיכו את מהירות המיקסר והוסיפו את תערובת הקמח. המשיכו לערבב מעט לאיחוד, והפסיקו את פעילות המיקסר.

שמנו מעט את תבנית האפייה ושיפכו פנימה את מסת הבראוניז.

אופים בחום של 170 מעלות למשך 25 דקות ובתום האפייה מוצאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה  כ-10 דקות.

שכבת הגבינה:

במיקסר עם וו הגיטרה מערבבים  ביחד  את כל המרכיבים.

שופכים את מסת הגבינה מעל שכבת הבראוניז, לאחר שהתקררה מעט, ומיישרים את פני הגבינה.

 מנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות, מכניסים את התבנית ואופים  -20 דקות לאחריהן מנמיכים את חום התנור ל- 120 מעלות  ואופים
עוד 40 דקות (העוגה צריכה להיות יציבה בדפנות ומעט רוטטת במרכזה)

הכניסו את העוגה לצינון בטמפ' החדר ולאחר מכן העבירו אותה למקרר למשך הלילה. העוגה הכי טעימה ביום למחרת!

 ניתן לקשט את העוגה במעט שוקולד מומס 

 

 


דרג: