עוגת שוקולד ואפרסקים

עוגת שוקולד נהדרת על בסיס שקדים (נטולת גלוטן), שיכולה לשמש גם כקינוח. אפשר להכין את העוגה בגרסה חלבית או בגרסה פרווה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגת שוקולד ואפרסקים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: עוגה בקוטר 24 ס"מ 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגה:
  • 1 קופסה (800 גרם) חצאי אפרסקים משומרים בסירופ
  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 125 גרם חמאת "תנובה" (או מרגרינה בלי מלח) חתוכה לקוביות
  • 2 כפות מסירופ האפרסקים
  • 2 כפות ליקר שקדים
  • 3 ביצים גדולות מופרדות
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 125 גרם שקדים מולבנים טחונים ("קמח שקדים")
  • לציפוי:
  • 4 כפות (60 מ"ל) שמנת להקצפה (או קצפת צמחית במתיקות מעודנת) מסדרת "השף הלבן"
  • 1 כף סוכר
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 50 גרם חמאה (או מרגרינה בלי מלח) בטמפרטורת החדר
  • 3-2 כפות פרוסות שקדים קלויות

אופן הכנה:

הכנה
1. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). מרפדים את תחתיתה של תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה. מסננים את האפרסקים מהסירופ, ומייבשים על מגבות נייר. חותכים את האפרסקים לפלחים עבים, ומסדרים אותם בצפיפות על תחתית התבנית. שומרים את הסירופ.
2. שמים שוקולד קצוץ, חמאה (או מרגרינה), 2 כפות סירופ אפרסקים וליקר בקערה גדולה חסינת חום. מניחים את הקערה מעל סיר מלא עד חציו במים על סף רתיחה, ומניחים למצרכים להתמוסס. בוחשים לתערובת חלקה לגמרי. מסירים את הקערה מהסיר.
3. מקציפים את החלבונים לקצף יציב בקערה בינונית. מוסיפים ¼ כוס סוכר, בהדרגה, וממשיכים להקציף לקצף גמיש ומבריק. בקערה שנייה מקציפים את החלמונים עם ¼ כוס סוכר לקציפה סמיכה מאוד ובהירה. מקפלים את קציפת החלמונים לתוך תערובת השוקולד יחד עם השקדים הטחונים. מוסיפים חצי מכמות הקצף לתערובת השוקולד והחלמונים, ומבליעים בתנועות קיפול. מבליעים פנימה את הקצף הנותר. יוצקים את תערובת השוקולד על האפרסקים שבתבנית. 
4. אופים בשליש התחתון של התנור במשך 30 דקות, עד שנוצר קרום נוקשה על פני העוגה. מניחים על העוגה כיסוי רופף של נייר אפייה, או רדיד אלומיניום (הצד המבריק כלפי מטה), ואופים במשך 15-10 דקות נוספות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא כשרק כמה פירורים לחים דבוקים אליו. מוציאים את העוגה מהתנור, משאירים את הכיסוי במקומו ומניחים לעוגה להצטנן לגמרי. 
5. מכינים את הציפוי. מחממים את השמנת (או נוזל הקצפת הצמחית) עם הסוכר (במיקרוגל או בקערה מעל אדים) כמעט עד לרתיחה. מערבבים היטב. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ואת החמאה (או המרגרינה) וממסים גם אותם. בוחשים לתערובת חלקה. יוצקים את הציפוי על העוגה, ומורחים בסכין רחבה. מעטרים בפרוסות שקדים קלויות. 
דרג: