עוגת שוקולד ואגוזים לפסח

עוגת שוקולדים ואגוזים טעימה ומתוקה כשרה לפסח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת שוקולד ואגוזים לפסח
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 פרוסות/ תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • 1 כף קמח מצה
  • 1 כף קמח תפוח אדמה
  • 2 כפות קקאו
  • 1 תפוח עץ גרנד סמיט מקולף ומגורד
  • 1 תפוז (מיץ וקליפה)
  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס אגוזי פקאן או מלך קצוצים דק
  • לקרם:
  • 1 חבילה שוקולד מריר איכותי (100 גרם)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

הכנת הקרם:
1. מבשלים על אש קטנה את השמנת עם השוקולד והסוכר על אש קטנה עד להמסה
2. מצננים את התערובת ומכניסים לכלי סגור למקרר למספר שעות

הכנת העוגה:
1. מפרידים חלבונים וחלמונים
2. מקציפים 6 חלבונים עם 1 כוס סוכר לקצף יציב
3. מוסיפים חלמונים ואחר כך את מיץ התפוז, הקליפה המגוררת והתפוח המרוסק (עדיף מסוג גרנד סמיט)
4. מוסיפים קמח מצה וקמח תפוח אדמה, קקאו ואת האגוזים
5. אופים בחום של 180 מעלות 45-50 דקות
6. כשהעוגה מתקררת , מקציפים את הקרם במיקסר לקרם יציב ומורחים על העוגה
 

דרג: