עוגת שוקולד גועשת

עוגה חגיגית וקלה להכנה

מאת: טל

דרג:
עוגת שוקולד גועשת
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם שוקולד מריר הכי טוב שתוכלו לפרגן לעצמכם
  • 500 גרם מרגרינה בטעם חמאה
  • 250 גרם קמח המלצתי האישית: להחליף לפחות חצי מהקמח בקקאו הולנדי טוב
  • 200 גרם סוכר
  • 6 ביצים
  • 2 כפות ברנדי
  • 200 גרם שוקולד פרלינים או קוביות שוקולד

אופן הכנה:

הכנה
1. ב'בן מארי' (קערה על סיר עם מים רותחים) ממיסים את המרגרינה והשוקולד.
2. בקערה רחבה מערבבים את הביצים והסוכר והברנדי בעזרת מטרפה או במיקסר.
3. מוסיפים לקערה את השוקולד המומס עם המרגרינה ואת הקמח. 250 גרם קמח המלצתי האישית: להחליף לפחות חצי מהקמח בקקאו הולנדי טוב.
4. מערבבים היטב לתערובת אחידה. יוצקים לתבניות אישיות משומנות (מחרס או בתבנית של מאפינס)
לגובה של 3/4. לתוך הבלילה שבתבנית מטביעים בכל אחד קובית שוקולד מריר
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. ל-12 דקות.
5. כשתראו שכל סביב העוגה אפוי ובמרכז מעט רוטט זה מוכן. 
שימו לב: לא לאפות זמן רב מידי. אל תשכחו את זה בתנור
בכדי לגוון: ניתן להכניס לתוך השקעים עם הבלילה שערות חלבה או כל סוג של קונפיטוריה איכותית.
6. אם זה לא לארוחה בשרית אז שוקולד לבן, חלבי או נוגט. להגשה: במרכז הצלחת הניחו עוגה אפויה וחמה. לצידה כדור גלידה וניל וזלפו מעל, גנאש שוקולד או סירופ שוקולד פשוט. ניתן לשלב עם סלט פירות או במקום גלידת הוניל שרבט מפירות אקזוטים.
 

דרג: