עוגת שוקולד גבינה בציפוי שבבי שוקולד

עוגת שוקולד לימי הולדת עם ציפוי שוקולד קריספי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שני שלום

דרג:
עוגת שוקולד גבינה בציפוי שבבי שוקולד
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגה:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 5 ביצים
  • כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כוס קמח תופח
  • 2 כפות קקאו
  • 1 כפית רום/ ברנדי
  • לקרם:
  • 2 שמנת מתוקה
  • חצי כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 גביע גבינה 5% (250 גרם) או מסקרפונה
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • ציפוי:
  • 100 גרם שוקולד

אופן הכנה:

1. לבסיס שוקולד: מתחילים בהמסת 100 גרם שוקולד מריר. 
2. בקערת המערבל מקציפים במהירות גבוהה את הביצים עם הסוכר והוניל עד לקבלת תערובת תפוחה מאוד ואוורירית.
3. מורידים את מהירות המערבל ומוסיפים רבע כוס שמן ואת השוקולד המומס ומערבבים. 
4. מערבבים יחד כוס קמח תופח עם הקקאו ומוסיפים לתערובת בערבול איטי כדי לא לשבור את הנפח. 
5. מעבירים לתבנית משומנת ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות. כשהקיסם יוצא יבש מוציאים ומרטיבים עם
חצי כוס מים רותחים עם כפית רום או ברנדי. מקררים מעט לטמפרטורת החדר.
6. מכינים קרם גבינה: מתחילים בהקצפת השמנת, הסוכר וסוכר הוניל. כשהקרם מתחיל להסמיך מוסיפים גבינה ופודינג ומקציפים עד לקבלת קרם יציב ואחיד. מורחים על בסיס השוקולד.
7. לציפוי: מגלפים 100 גרם שוקולד מריר מגולף בעזרת קולפן ירקות ומניחים ישירות על העוגה.
 
דרג: