עוגת שוקולד (בראוניז) וגבינה

עוגה בסגנון בראוניז המשלבת בין טעמו ומרקמו של שוקולד עשיר לבין גבינה קרמית

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת שוקולד (בראוניז) וגבינה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 15% מסדרת ״השף הלבן״
  • 1 גביע (750 גרם) גבינה לאפיה 5% מסדרת ״השף הלבן״
  • 4 ביצים
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל משובחת
  • 2.5 כוסות קמח תופח
  • 1/2 כוס קקאו לא ממותק
  • 1 וחצי כוס נטיפי שוקולד לבן/שחור/שחור ולבן

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני של 170-190 מעלות. משמנים את התבנית.
2. ממיסים בסיר על אש נמוכה את השוקולד המריר עם השמנת.
3. מערבלים במיקסר את הגבינה עם הביצים לקבלת קרם חלק ומוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל. מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, הקקאו ואת התערובת המומסת של השמנת והשוקולד.
4. יוצקים את בלילת הבצק לתבנית ומפזרים מעליו את נטיפי השוקולד.
5. אופים למשך 25-30 דקות (בהתאם לעובי העוגה) במרכז התנור (שחומם מראש), עד ששיפוד שננעץ במרכז העוגה יוצא לח.
6. מצננים בתבנית למשך 20 דקות, חותכים לריבועים ומגישים.

דרג: