עוגת שוקולד בעיטור כדורי שוקולד

עוגת שוקולד עשירה מצופה בקרם שוקולד ומעוטרת בכדורי שוקולד מוכנים, מתאימה לאירוח וכן כעוגת יום הולדת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת שוקולד בעיטור כדורי שוקולד
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגה:
  • 6 ביצים מופרדות
  • 3/4 כוס סוכר
  • 400 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 250 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם אגוזי מלך טחונים
  • 4 כפות קמח
  • 2 כפות קקאו
  • לציפוי:
  • 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 20 גרם חמאה תנובה
  • 12 כדורי שוקולד מוכנים

אופן הכנה:

הכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (175 מעלות), ממיסים בסיר כפול על אדים את השוקולד והחמאה, מסירים מהאש מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב. מוסיפים רבע כוס סוכר, אגוזים, קמח מצה וקקאו ומערבבים.
2. מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב, מקפלים לתערובת השוקולד, יוצקים לתבנית ואופים כ- 40 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט רטוב. מוציאים מהתנור מעבירים סכין בין דופן התבנית והעוגה ומצננים היטב.
3. שמים בסיר קטן את השמנת לקצפת, מביאים לרתיחה מסירים מהאש מוסיפים את השוקולד והחמאה ובוחשים עד שהשוקולד נמס. מצננים מעט יוצקים על העוגה ומצפים גם את השוליים.
4. מקררים עד שהציפוי מתקשה. מעטרים בכדורי שוקולד.
דרג: