עוגת שוקולד במילוי קרם יולו שוקולד

עוגת שכבות שוקולד עם קרם מפתה במיוחד, קל להכנה.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: מלינה סואט \

צילום: מלינה סואט \

עיצוב: מלינה סואט

דרג:
עוגת שוקולד במילוי קרם יולו שוקולד
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: תבנית בקוטר 22 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגת שוקולד:
  • 400 גרם שוקולד מריר
  • 400 גרם חמאת "תנובה"
  • 140 גרם קמח
  • שקית אבקת אפיה
  • 10 ביצים
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 תבניות 18 ס״מ
  • לקרם:
  • חבילת שוקולד מריר
  • מעדן yolo שוקולד מריר
  • חבילת שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • לקישוט דובדבנים או כל פרי אחר
  • לחמם תנור על 175 מעלות

אופן הכנה:

1. ממיסים בקערה את השוקולד והחמאה במיקרו בפולסים קצרים עד להמסה של כל השוקולד. 
2. מוסיפים את 2 כוסות הסוכר לקערה ומערבבים, מוסיפים 10 ביצים ומערבבים, מוספים את הקמח ואבקת האפיה ומקפלים בעדינות. 
3. משמנים תבנית בחמאה, מנחים נייר אפיה בתחתית התבנית, מוזגים את התערובת לשתי תבניות ואופים 35 דקות. בודקים עם קיסם שעוגה מוכנה. מניחים את העוגה בצד עד לצינונה המלא. פורסים את העוגה בעזרת סכין לשלוש שכבות שוות. 
4. הכנת הקרם: מקציפים את השמנת לקצף יציב, ממיסים את שוקולד במיקרו בפולסים קצרים, מוסיפים את השוקולד המומס והיולו לשמנת ומקפלים בעדינות לקרם חלק. 
הרכבת העוגה: בצלחת יפה מניחים שכבה ראשונה של העוגה מורחים מקרם השוקולד על העוגה מניחים בעידנות שכבה נוספת של עוגה וחוזרים על אותו הפעולה ולבסוף מקשטים את החלק העליון.
דרג: