עוגת שוקולד אמיתית עם שכבות

עוגת שוקולד אמיתית עם שכבות לכל ילדי הבית

מאת: יפית חסוי

דרג:
עוגת שוקולד אמיתית עם שכבות
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: שעה

כמות מנות: עוגה סטנדרטית

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעיסה הכללית:
  • כוס מים
  • חצי כוס מיץ תפוזים
  • אבקת אפיה
  • סוכר וניל
  • 2 ורבע כוסות קמח
  • 3 ביצים
  • 3 חבילות שוקולד שחור/חלב+לבן (או שתיים חומים ואחד לבן או ההפך אבל בסך הכל 3 חבילות.)
  • כוס וחצי סוכר
  • 2 כפיות קקאו
  • 2 כפיות שוקולית
  • חצי כוס שמן
  • כף שטוחה נס קפה
  • לקצפת עליונה בסוף:
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 2 שמנת
  • כוס סוכר/ חצי כוס אבל שמים בהדרגה
  • 3 כפות חלב

אופן הכנה:

 
  • לערבב הכל בקערה חוץ מהשוקולדים.
  • את השוקולד לוקחים חצי חבילה לבנה וחצי שחורה ומפרקים אותם שוברת לחתיכות לא קטנות ולא גדולות, נגיד מכל קוביה שיהיה 6 חלקים (אפשר לחתוך עם סכין).
  • מערבבים את השוקולד עם העיסה (אני הוספתי גם עדשים).
  • מכניסים לתבנית בינונית רגילה.
  • מכניסים לאיזו חצי שעה בתנור חום 180 להתחיל ברבע שעה הראשונה מקסימום ואז אחרי זה 180.
  • מוציאים מהתנות מחכים שיתקרר מעט, מוציאים אותה בזהירות על מגבת, אחרי זה חותכים אותה באמצע (שיתחלק כמו ל- 2 עוגות לרוחב).
  • ממסים 2 חבילות שוקולד חום מורחים על העוגה. (אח"כ מפזרים סוכריות צבעוניות אם רוצים). מחכים 5 דקות.
  • ממסים שוקולד לבן חבילה חצי ולא מורחים אלה מפזרים, עושים מין קששקושים על העוגה.
  • ישר "מדביקים" את החתיכה העליונה של העוגה מעל השוקולד הלבן.
  • שמים קצפת שמוכנה עוד בהתחלה והייתה במקרר, אז מפזרים סוכריות ומגרדים שוקולד חום ולבן, מה שנשאר.
  • מכניסים מעט למקרר לאיזה חצי שעה וזה מוכן.

  •  בתיאבון מקווה שתצליחו
    דרג: