עוגת שוקולד אגוזים ותפוח עץ

מתכון של השף בני סיידא לנשנוש שוקולדי כשר לפסח, מושלם ליד הקפה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף בני סיידא

דרג:
עוגת שוקולד אגוזים ותפוח עץ
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 12 מנות/ תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
  • 200 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות
  • 6 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 תפוח עץ מגורר על מגררת גסה
  • 150 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 4 כפות ברנדי
  • 4 כפות קמח מצה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. שמים בסיר קטן שוקולד ושמנת וממיסים על להבה נמוכה
2. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ובוחשים עד שתימס. מוסיפים את החלמונים ובוחשים היטב
3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת השוקולד
4. מוציאים שליש מתערובת השוקולד לקערה ושומרים במקרר
5. לתערובת השוקולד שנותרה מוסיפים תפוח עץ מגורר, מחצית מכמות האגוזים, ברנדי וקמח מצה ומערבבים
6. יוצקים לתבנית, מחממים תנור לחום בינוני של 175 מעלות ואופים כ- 40 דקות עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים
7. יוצקים על העוגה את הקרם ששמרנו במקרר, זורים מעל את האגוזים שנותרו, מקררים לפחות 5 שעות ומגישים עם או בלי קצפת.

 

דרג: