עוגת שוקולד ,אגוזים ואגסים

עוגה עסיסית נפלאה עם אספרסו או כקינוח עם גלידה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת שוקולד ,אגוזים ואגסים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות/ תבנית קפיץ 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לעוגה
  • 250 גרם חמאה ,רכה
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • 6 ביצים, מופרדות
  • 250 גרם שוקולד מריר, טחון במעבד מזון
  • 250 גרם אגוזי לוז קלויים, טחונים במעבד מזון
  • 3 אגסים קלופים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1,מחממים תנור לחום 160 מעלות.
2. שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר, טורפים לתערובת אוורירית ובהירה.
3. מוסיפים את החלמונים בהדרגה אחד אחד תוך כדי פעולת המערבל עד קבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים את השוקולד והאגוזים ומערבבים ידנית בעזרת מרית.
5. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים לתוך תערובת השוקולד
6. יוצקים לתבנית.
7. חוצים את האגסים, מסירים את הליבה והגרעינים וחותכים לרבעים.
8. דוחפים את רבעי האגסים לתוך העוגה כך שיבלטו מעט החוצה.
9. אופים כ-50 דקות עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים.
 

דרג: