עוגת שוקולד אגוזים

עוגת שוקולד אגוזים מוצלחת ופשוטה להכנה

מאת: רחל בלאט

דרג:
עוגת שוקולד אגוזים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 12/תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאת תנובה (פרווה - מרגרינה)
  • 1 כף נס קפה
  • 6 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 4 כפות קמח מצות (לא בפסח - פירורי לחם)
  • 1 וחצי כוס אגוזים קצוצים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד, החמאה והנס קפה בסיר על הגז.
2. מפרידים חלבונים וחלמונים.
3. כשהשוקולד מתקרר מעט מוסיפים את החלמונים לסירוגין ומערבבים.
4. מקציפים את החלבונים ובהדרגה מוסיפים את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
5. מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את תערובת השוקולד לתערובת החלבונים. משאירים בצד כוס 1 לקרם.
6. בקערה נפרדת מערבבים את קמח המצה עם האגוזים ולמוסיפים לתערובת השוקולד.
7. שופכים את הבלילה לתבנית עגולה קוטר 24 או 26 ואופים בחום בינוני 35 דקות בדיוק.
8. מיד בהוצאת העוגה מורחים את הקרם שנשאר בכוס מעל העוגה.

דרג: