עוגת שוקולד

עוגה לחג הפסח, טעימה וכשרה, אפשר להחליף את הקמח, והיא תתאים לכל יום

מאת: גילה אסרף

דרג:
עוגת שוקולד
עד 20 דקות \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: תבנית

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 7 ביצים
  • כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 7 כפות שוקולית
  • 7 כפות קמח אוסם (בפסח יש קמח אוסם כשר)
  • לציפוי 2 שמנת מתוקה 38% השף הלבן
  • 2 שוקולד מריר 100 גר
  • 2 כפות גדושות ממרח נוטלה

אופן הכנה:

הכנה:
1. מקציפים 7 חלבונים וכוס סוכר.
2. מוסיפים בהדרגה לפי הסדר 7 חלמונים, 3/4 כוס שמן, תמצית וניל, 7 כפות שוקולית ו-7 כפות קמח כשר לפסח (יש של אוסם).
3. משמנים תבנית 26 יוצקים את התערובת ומכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות 40 דקות.
במגביל שמים בסיר 2 שמנת מתוקה 2 שוקולד ו-2 כפות נוטלה.
4. מערבבים עד לרתיחה.
5. מקררים מעט את העוגה פורסים עד לתחתית לא עד הסוף ויוצקים את השוקולד נותנים לו לחלחל בין הפרוסות.את השאר שופכים מלמעלה. לא להיבהל, זה הרבה שוקולד, זה הרעיון.
 
דרג: