עוגת שוקוזים לפסח

גם בפסח אפשר ליהנות מקינוחים משגעים! קבלו מתכון לעוגה מיוחדת במינה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: יפית קופר

דרג:
עוגת שוקוזים לפסח
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה בלובנד מומסת
  • 1 כוס סוכר
  • 6 ביצים
  • 2 כפות ברנדי
  • 2 חבילות שוקולד מריר
  • 2 כפות קמח מצה
  • 1 אבקת אפיה כשר לפסח
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 כפית נס קפה

אופן הכנה:

1. מקציפים יחד מרגרינה מומסת, 1/2 כוס סוכר, 6 חלמונים ו- 2 כפות ברנדי עד לקבלת תערובת קרמית חלקה.
2. ממיסים את השוקולד בסיר. אחרי שהוא הומס מקררים מעט ומוסיפים אותו לתערובת הקרמית. מערבבים לקרם אחיד וחלק.
3. מקציפים חלבונים. מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר, מקציפים עד לקבלת קצף ואז את הקצף מוסיפים לקרם השוקולד בתנועות קיפול. מעט מהכמות להשים בצד בקופסה למקרר.
4. בקערה מערבבים קמח מצה, אבקת אפיה ואגוזים. מוסיפים לתערובת השוקולד השניה, מערבבים היטב ומכניסים לתנור אפיה. אופים כחצי שעה מקררים מעט.
5. אחרי שהעוגה התקררה מעט מוציאים את השוקולד מהמקרר ומורחים על העוגה.
6. מקציפים בקערה נפרדת שמנת מתוקה 2 כפות סוכר וכפית נס קפה עד שנעשית קצפת מוצקה. מורחים על העוגה למעלה.
 
דרג: