עוגת שוליית הקוסם בלבן עם ערמונים

עוגת שוליית הקוסם בלבן עם ערמונים, עוגה עם הפתעת ערמונים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת שוליית הקוסם בלבן עם ערמונים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות/ תבנית בקוטר 28 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 150 גרם ביסקוויטים
  • 2 כפות סוכר
  • 100 גרם חמאה תנובה
  • למילוי הגבינה:
  • 750 גרם גבינה לבנה 9% תנובה
  • 1 מיכל שמנת חמוצה תנובה
  • 5 ביצים, מופרדות
  • 1 ורבע כוס סוכר
  • 3 כפות קורנפלור
  • 2 כפיות תמצית וניל אמיתית
  • 1 קופסה קטנה של ערמונים מסוכרים בסירופ, מסוננים
  • לתחתית:
  • 20 גרם צימוקים
  • 50 גרם אגוזים קצוצים דק
  • 50 גרם שקדים מולבנים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות).
2. שמים במעבד מזון את השקדים, הצימוקים האגוזים העוגיות והסוכר, ומרסקים לתערובת פירורית, מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת אחידה.
3. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה בתערובת העוגיות, מהדקים היטב ליצירת בסיס יציב בשכבה אחידה.
4. מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים, במהירות בינונית, מוסיפים בהדרגה חצי כוס מהסוכר, כ-3 דקות או עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
5. מקציפים בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף את הקערה) את החלמונים, יתרת הסוכר ותמצית הוניל, כ-3 דקות, עד שהתערבות תפוחה ובהירה.
6. מוסיפים את השמנת, הגבינה ולבסוף את הקורנפלור, לעירבול נוסף עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
7. מקפלים פנימה את קצף החלבונים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
8. מסננים את הערמונים מהסירופ ומסדרים על תחתית הבצק במרחקים שווים אלה מאלה.
9. יוצקים מעל את תערובת המילוי.
10. אופים כשעה, מגישים עם אבקת סוכר בזוקה מעל.

דרג: