עוגת ריקוטה

עוגת גבינת ריקוטה אוורירית, מנה אחרונה נהדרת לארוחת חג שבועות ולכל אירוע חגיגי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת ריקוטה
שף חובבן - בינוני \ חלבי

כמות מנות: 10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 גרם שקדים טחונים
  • קליפה מגורדת מ-2 לימונים
  • 6 ביצים מופרדות
  • כוס וחצי סוכר
  • 225 גרם חמאה רכה
  • חצי כוס מיץ לימון
  • 3 כפות קורנפלור
  • 350 גרם גבינת ריקוטה
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

הכנה:
1. לחמם תנור לחום בינוני, מברישים בחמאה תבנית בקוטר 26 ס"מ.
2. מרסקים במעבד מזון את השקדים וגרידת הלימון דק ככל האפשר.
3. מקציפים במיקסר את החלבונים במהירות בינונית כ-3 דקות.
4. מוסיפים בהדרגה שליש מכמות הסוכר, מקציפים עד שיהיה יציב.
5. בקערה נפרדת להקציף את החמאה ויתרת הסוכר כ-5 דקות.
6. להוסיף פנימה את השקדים, מערבבים, להוסיף פנימה את החלמונים אחד אחד, עד שהם נבלעים בתערובת. מערבלים פנימה את מיץ הלימון והקורנפלור ולבסוף את הגבינה.
7. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
8. יוצקים לתבנית המשומנת ואופים כ-45 דקות. בוזקים מעל אבקת סוכר.
דרג: