עוגת ריקוטה כמו בקונדיטוריה

עוגת ריקוטה שכולה הצגה בלבן, במיוחד לחג השבועות

מאת: עופרה וסקר \

מקור מתכון: מיקי שמו

דרג:
עוגת ריקוטה כמו בקונדיטוריה
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 10-12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • למלית:
  • 500 גרם גבינת ריקוטה ללא מלח
  • 60 מ”ל (1/4 כוס) חלב
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים מופרדות
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 2 גביעים (400 גרם) יוגורט 3%
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1/2 כוס צנוברים קלויים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים וחמאה לתערובת אחידה. משטחים בתבנית משומנת ומהדקים. שומרים במקרר.
3. מכינים את המלית ואופים: מערבלים גבינה, חלב, אבקת סוכר, פודינג, קליפת לימון, וניל וחלמונים במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה.
4. מקציפים חלבונים עם סוכר וקורט מלח לקצף יציב, ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. יוצקים את המלית על הבסיס.
5. אופים כ-30 דקות עד להזהבה קלה.
6. מצפים ואופים שוב: מערבבים יוגורט ואבקת סוכר ויוצקים על העוגה החמה. מפזרים צנוברים מסביב ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהציפוי יציב אך אינו משנה את צבעו. שומרים במקרר עד 3 ימים.
דרג: