עוגת ריקוטה

עוגת גבינה קלה להכנה על בסיס פירורים ובציפוי שמנת, מנה נהדרת לארוחת חג שבועות

מאת: אופיר סבן

דרג:
עוגת ריקוטה
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות/ תבנית 20-25 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 2 ו-1/2 כפות (50 גר') סוכר
  • 100 גר' חמאה
  • 1 כוס (150 גר') קמח
  • קורט מלח
  • 1 כף תמצית וניל (או חצי מקל וניל)
  • 1 חלמון ביצה בגודל L
  • 2 כפות חמאה, לשימון התבנית
  • למלית:
  • 150 גר' גבינת ריקוטה
  • 150 גר' גבינה לבנה 9%
  • 50 גר' גבינת שמנת 30%
  • 3/4 כוס (150 גר') סוכר
  • 1 ו-1/2 גביעים (300 גר') שמנת חמוצה
  • קליפה מגוררת מ-1 תפוז
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 1 כף תמצית וניל (או חצי מקל וניל)
  • 2 ביצים בגודל M
  • 1/4 כוס קמח
  • לציפוי:
  • 3/4 גביע (150 גר') שמנת חמוצה
  • 1/2 כוס (70 גר') אבקת סוכר

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת בצק: מערבבים במערבל מזון (מיקסר) עם וו גיטרה את הסוכר, החמאה, הקמח, המלח והוניל, עד לקבלת פירורים. מוסיפים את חלמון הביצה ומעבדים לבצק. מקררים כשעה.
2. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה בעובי 3-4 מ"מ. מניחים בתבנית טארט משומנת במעט חמאה. מקררים לשעה נוספת.
3. אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות, עד שהבצק אפוי. מניחים להצטנן.
4. להכנת המלית: מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה. יוצקים על תחתית הבצק ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-40 דקות.
5. הכנת הציפוי: מערבבים בקערה את חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה החמה.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות וכובה, לייבוש של 15 דקות.

דרג: