עוגת ריבה ודבש

עוגה שמספיקה לארח משפחה שלמה ועוד חברים, נשמע מסובך- אבל כל כך כל כך טעים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת ריבה ודבש
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 24 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 5 כפות דבש
  • 2 כפיות מלאות סודה לשתייה
  • 4 כוסות קמח
  • ריבת פובידל
  • 2 שמנת מתוקה
  • 2 פודינג וניל
  • 2 כוסות חלב

אופן הכנה:

הכנה
1. הבצק: את הביצים, סוכר, דבש וסודה לשתייה מבשלים בסיר על אש נמוכה ומערביים עם כף מעץ, מחכים שיהיו בועות ואז מורידים מהאש.
2. מוסיפים את הקמח ומערבבים עם הכף מעץ. מחכים שהבצק יתקרר ואז מחלקים אותו ל-4 חלקים שווים.
3. כל חלק מרדדים עם הידיים (יכול להיות שיהיה קצת דביק) על תבנית מכוסה בנייר אפייה ואופים בחום 180 מעלות כמה דקות עד שמזהיב קלות.
4. אופים כך את כל ה-4 עלים.
5. בינתיים מקציפים שמנת מתוקה עם פודינג וחלב.
6. על העלה הראשון מורחים ריבת פובידל ואז לשים עוד עלה, על העלה השני והשלישי מורחים את הקצפת. על העלה ה-4 מפזרים אבקת סוכר.
7. יכול להיות החלקים לא יהיו שווים, מה שעושים במקרה זה - לפני שמתחילים להרכיב את העוגה אפשר ליישר את הפינות ולשמור את הפירורים, ואח"כ כשהעוגה מוכנה אפשר מקשטים בצדדים של העוגה את הפירורים. 

דרג: