עוגת קשיו וקצפת שוקולד

עוגה פרווה משובחת של אגוזים, שוקולד וקצפת. מתאימה לפסח ולכל ימות השנה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סולומון \

צילום: יהודה סולומון \

עיצוב: יהודה סולומון

דרג:
עוגת קשיו וקצפת שוקולד
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • עוגה
  • 4 חלבונים מביצים גדולות
  • מלח
  • ½ כוס סוכר
  • 100 גרם אגוזי קשיו קלויים טחונים דק
  • 50 גרם אגוזי קשיו קלויים קצוצים לחתיכות קטנות
  • 150 גרם שוקולד מריר קצוץ לחתיכות קטנות
  • קרם
  • 100 גרם שוקולד מריר משובח שבור לקוביות
  • 1 מיכל קצפת צמחית
  • 1 שקיק סוכר וניל
  • 1 כפית קפה נמס מומס בכף מים חמים
  • 3 כפות ליקר שקדים
  • עיטור
  • פרורי שוקולד מריר
  • אגוזי קשיו קצוצים

אופן הכנה:

1. משמנים את הדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).
2. מכינים את העוגה. בקערה גדולה מקציפים את החלבונים עם המלח לקצף יציב. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, וממשיכים להקציף לקצף נוקשה מאוד ומבריק. מערבבים את אגוזי הקשיו הטחונים והקצוצים עם השוקולד הקצוץ, זורים את התערובת על הקצף ומבליעים אותה לתוכו בתנועות קיפול. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים את פניה. אופים במרכז התנור במשך 50-45 דקות, עד שתערובת הקצף יבשה ויציבה למגע. מוציאים מהתנור ומצננים.
3. משחררים את העוגה מהתבנית, מסירים את הנייר בזהירות ומניחים את העוגה בצלחת הגשה.
4. מכינים את קרם הקצפת. שמים את קוביות השוקולד בקערה קטנה, ומכסים אותן במים רותחים (בשיטת ההמסה הזו השוקולד פשוט מחליק החוצה מהקערה והוא נוח יותר לערבוב עם הקצפת הקרה). בקערה שנייה מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל ועם הקפה המומס לקצפת רכה. שופכים את כל המים מקערת השוקולד - משעינים להב סכין על דופן הקערה, כדי שקוביות השוקולד לא יחליקו החוצה יחד עם המים. מוסיפים את השוקולד המומס לקערת הקצפת תוך הקצפה. מוסיפים גם את הליקר ומקציפים לקצפת נוקשה. מעבירים כוס מקרם הקצפת לשקיק זילוף עם צנתר כוכב, ומורחים את השאר על העוגה. מזלפים כוכבי קצפת על העוגה. זורים למעלה פירורי שוקולד וקשיו. מכסים בפעמון עוגה ומקררים היטב - במשך לילה לפחות - כדי לתת לטעמים זמן להתמזג.


דרג: