עוגת קרפים עם רום, תפוז ואגוזי לוז

עוגת קרפים חלומית עם רום ואגוזים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
עוגת קרפים עם רום, תפוז ואגוזי לוז
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ל- 10-12 קרפים:
  • 110 גרם קמח
  • 1 כף סוכר
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 200 מ"ל חלב תנובה מעורבבים עם 75 מ"ל מים
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • לקרם:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה של תנובה, קרה
  • 1/2 מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם (27% שומן)
  • 3 כפות רום (או 1 כפית תמצית רום)
  • 3-4 כפות אבקת סוכר
  • קליפה מגורדת מ-1 תפוז
  • להגשה:
  • 50 גרם אגוזי לוז, קלופים, קלויים וקצוצים גס
  • קליפת תפוז

אופן הכנה:

1. להכנת הקרפים: בקערה גדולה מניחים את הקמח, סוכר ומלח ומערבבים, וצרים גומה במרכז ושוברים לתוכה את הביצים. בעזרת מטרפה ידנית מערבבים לתערובת אחידה.
2. בהדרגה, מוזגים את החלב המהול ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, ללא גושים. 
3. מוסיפים לבלילה 2 כפות חמאה מומסת ואת יתר החמאה שומרים בצד, לשימון המחבת.
4. מחממים מחבת שטוחה, כשהמחבת חמה יוצקים 2-3 כפות של הבלילה ומטים את המחבת לציפוי אחיד של הבסיס. אחרי 30-60 שניות מרימים את שולי הקרפ בעזרת מרית ובודקים שהתחתית זהובה,  הופכים את הקרפ בזהירות על צידו השני ומטגנים שניות בודדות, מעבירים לצלחת שטוחה וחוזרים על הפעולה עם יתר הבלילה. 
5. להכנת הקרם: בקערה גדולה עם מיקסר ידני או בקערת מיקסר, מניחים את השמנת המתוקה והחמוצה ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את הרום ואבקת הסוכר ומציפים לקצפת יציבה. מקפלים בעדינות את קליפת התפוז המגורדת לתוך הקצפת (שומרים בצד מעט קליפה, לקישוט העוגה).
6. הרכבת העוגה: על גבי צלחת הגשה, מניחים עלה בלינצ'ס ובעזרת מרית מורחים 2-3 כפות של הקרם לשכבה אחידה,  מניחים עלה בלינצ'ס נוסף מעל, מורחים את הקרם וכך חוזרים על הפעולות עם יתר עלי הבלינצ'ס ומסיימים עם שכבת קרם.
7. זורים מעל אגוזי לוז קצוצים וקליפת התפוז ומגישים מיד, ניתן גם להכין מראש ולשמור במקרר עד להגשה, העוגה תישמר במקרר עד 3 ימים
דרג: