עוגת קרפים במילוי גבינה מתוקה

עוגה מהודרת של קרפים מגבינה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שפית ליטל ארזי \

צילום: שפית ליטל ארזי \

עיצוב: שפית ליטל ארזי

דרג:
עוגת קרפים במילוי גבינה מתוקה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 80 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3/4 4 כוסות קמח
  • 1/2 2 כפות סוכר לבן
  • 3 כפיות מחוקות מלח
  • 12 ביצים
  • 12 חלמון ביצה
  • 1/2 1 כוסות חמאה מומסת
  • 6 כוסות חלב מעט חם
  • 1/4 כוס רום חום
  • מצרכים למילוי הגבינה:
  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 300 גרם גבינה לבנה5%
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 3.5 כפות אבקת סוכר
  • גרידה מחצי לימון
  • תוכן של מקל ווניל אחד
  • מצרכים לגנאש:
  • 200 גרם שוקולד
  • 200 גרם שמנת מתוקה
  • לקישוט:
  • סוכריות

אופן הכנה:

אופן הכנת הקרפים:
1. בקערה גדולה לערבב את הקמח, הסוכר והמלח.
2. בקערה נפרדת, לטרוף את הביצים והחלמונים ולהוסיף אותם תוך כדי בחישה אל הקערה הגדולה עם תערובת הקמח. להוסיף לתערובת תוך כדי ערבוב את החמאה המומסת, החלב והרום. לכסות את התערובת בניילון ולתת לה לנח על השיש במטבח שעה אחת.
3. לחמם מחבת קרפים לחום בינוני ולמרוח את המחבת בשכבה דקה של חמאה.
4. בעזרת מצקת, לצקת מהבלילה אל המחבת כשהמטרה היא ליצור שכבה דקה של בלילה שתהפוך להיות קרפ דקיק ונעים. אם יצקתם מעט יותר מידי בלילה, פשוט לשפוך את השארית חזרה אל הקערה.
5. ברגע שתחתית הקרפ הופכת לזהובה, להפוך את הקרפ בעזרת מרית קטנה, להמתין מספר שניות שהקרפ יתנתק בקלות מהמחבת ולהוציא את הקרפ אל צלחת.
6. לחזור על אופן הפעולה עד שסיימתם את כל הבלילה ויצרתם הר של קרפים. 
7. לוודא שהקרפים התקררו לחלוטין לפני הרכבת העוגה.

אופן הכנה המילוי:
1. להקציף את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר.
2. את השמנת החמוצה והגבינה הלבנה לשים בבד חיתול ובעדינות ללחוץ את הנוזלים החוצה.
3. בקערת ערבוב לשים את הגבינות, גרידת הלימון ותוכן מקל הווניל ולטרוף היטב עם מטרפה. בעזרת מרית לקפל פנימה את הקצפת. לשים את התערובת בקערה, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר.
אופן הכנת הגנאש:
1. אל תוך קערה בינונית לשבור את השוקולד לחתיכות. 
2. בסיר קטן לחמם את השמנת וברגע שהיא רותחת לשפוך אותה על השוקולד.
3. להמתין 2 דקות ובעזרת כף עץ או מרית לערבב את השמנת והשוקולד יחדיו ולוודא שלא נשארו חתיכות שוקולד שלא נמסו.
הערה – את הגנאש יש להכין לאחר שהרכבתם את עוגת הקרפים כדי שאפשר יהיה למזוג אותו חמים מעל העוגה. הרכבת עוגת הקרפים:
לשים קרפ אחד על הצלחת בה נגיש את העוגה. על הקרפ למרוח שכבה דקה של מילוי, ככפית אחת, ולהניח מעל קרפ נוסף. שוב למרוח שכבה דקיקה, וחוזר חלילה עד שהרכבתם את העוגה בשלמותה מכל כמות הקרפים.
למזוג מעל העוגה את הגנאש ולקשט בסוכריות.  
דרג: