עוגת קרמבו

עוגה מהירת הכנה, טעימה ועשירה, המורכבת מבסיס של עוגת שוקולד, עליו קצפת לבנה ולבסוף קרם שוקולד עשיר. כשפורסים מתגלות השכבות ומתקבל מראה מקסים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת קרמבו
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 200 גר' שוקולד מריר פרווה
  • 100 גר' מרגרינה
  • 4 כפות שמן
  • כוס סוכר
  • כוס קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • רבע כפית מלח
  • 4 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • לציפוי:
  • גביע קצפת צמחית פרווה במתיקות מעודנת
  • 2 כפות אבקת פודינג אינסטנט וניל
  • 100 גר' שוקולד מריר פרווה
  • חצי כוס קצפת צמיחת פרווה לבישול

אופן הכנה:

הכנה:
1. מכינים את העוגה: ממיסים בסיר או במיקרו את השוקולד, המרגרינה והשמן. מערבבים לקבלת קרם אחיד.
2. שמים בקערה את כל רכיבי העוגה ומוסיפים את השוקולד המומס. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ויוצקים לתבנית משומנת בקוטר 26 או תבנית מלבנית בגודל 20 על 30.
3. אופים בחום של 180 מעלות למשך 35-40 ד', עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים את העוגה ומצננים.
4. מקציפים במיקסר את הקצפת והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
5. ממיסים במיקרו או בסיר קטן את השמנת פרווה עם השוקולד המריר עד לקבלת קרם אחיד.
6. מורחים על העוגה את הקצפת בנדיבות.
7. בעזרת כף מטפטפים את קרם השוקולד על הקצפת עד שהוא מצפה את כולה בשכבה שוקולדית.
8. מעבירים למקרר לשעתיים לפני ההגשה.

דרג: