עוגת קרמבו מרציפן ושוקולד לפסח

עוגת קרמבו מדהימה עם שילוב של מרציפן ושוקולד שמתאימה לחג הפסח וגם ליום חול

מאת: דליה-פירגה כהן

דרג:
עוגת קרמבו מרציפן ושוקולד לפסח
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 12/תבנית קרטון משושה

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 4 חלבונים
  • 4 כפות סוכר
  • 4 חלמונים
  • 2 כפות קמח מצה
  • 2 כפות קקאו
  • כף קוניאק - לא חובה
  • למלית:
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה 38%
  • 300 גרם ממרח שקדים כשר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • כף או שתיים ליקר שקדים למי שיש (מוסיף המון) אבל לא חובה.
  • לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות ממרח שקדים
  • כף חלב או מים
  • 50 גרם חמאה/מרגרינה

אופן הכנה:

אופן הכנת בסיס העוגה:

1. מקציפים את החלבונים והסוכר ומוסיפים את החלמונים בעדינות רבה וכן את יתר החומרים. 
2. בוחשים את כל התערבות בתנועות קיפול עדינות בכדי לא לשבור את הקצף.
3. משמנים תבנית עגולה ויוצקים אליה את הבלילה.
4. אופים בחום של 175 מעלות כ-20 דקות או עד שהעוגה אפויה. מוציאים מהתנור ומקררים.

אופן הכנת המלית:

1. מקציפים במיקסר את 2 חבילות השמנת המתוקה.
2. מוסיפים את השקדים וליקר הפודינג וממשיכים להקציף.
אופן הכנת הציפוי:

1. מכניסים לסיר קטן 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות וכף חלב וממיסים על להבה קטנה תוך כדי בחישה.
2. מוסיפים חמאה ומערבבים שוב עש שהחמאה נמסה לגמרי ומורידים מהאש.
3. מוסיפים 2 כפות ממרח שקדים ומערבבים עד לקבלת קרם.
4. יוצקים כף אחר כף על פני העוגה עד שכולה מצופה.
5. מקפיאים את העוגה ומוציאים חצי שעה לפני ההגשה.

דרג: