עוגת קרם-שניט בטוסטר

עוגת קרם-שניט משובחת ועשירה במתכון מיוחד לטוסטר

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ספי שם טוב

דרג:
עוגת קרם-שניט בטוסטר
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות / תבנית בגודל 26 ס״מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאת תנובה
  • 300 גרם קמח
  • 1 ביצה שלמה
  • למילוי :
  • 2 שמנת מתוקה להקצפה ״השף הלבן ״
  • 1 אינסטנט פודינג וניל צרפתי
  • 3/4 כוס חלב קר
  • 1 אינסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:

1. לבצק: מכניסים למיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים את הקמח והביצה ומערבלים רק עד לאיחוד המרכיבים. לאחר מכן לשים מעט ביד ועוטפים בניילון נצמד. שמים במקרר לחצי שעה.
2. לשני סוגי המילוי: מקציפים במיקסר מיכל שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב קר ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצף יציב וחזק.
בקערה נפרדת, מקציפים מיכל שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן (לקערה זו לא מוסיפים חלב!).
3. מחממים טוסטר פסים, (כן כזה שמכינים בו טוסט עם גבינה צהובה). מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשני חלקים שווים. 
מרדדים בין שני ניירות אפייה מקומחים עד לעובי של 1/2 ס"מ. לאחר מכן מניחים את הבצק המרודד על טוסטר הפסים וסגרים בלחיצה קלה, (לא למעוך לגמרי). משאירים בפנים עד שהבצק מזהיב.
4. מוציאים מהטוסטר וחותכים לרצועות ברוחב שנראה לכם. יש לדאוג שהחיתוך יהיה אחיד ויהיו מספר זוגי של רצועות כך שבעת הרכבת העוגה תהיה לכם תחתית עליה יונח הקרם ורצועה נוספת לכיסוי.
5. אחרי שכל הבצק נאפה ונחתך בעודו חם, מצננים לטמפרטורת החדר. מזליפים את השמנת והפודינג על רצועות הבצק ומכסים ברצועת בצק נוספת. לפזר מעל אבקת סוכר.
ניתן לקשט עם תות שדה או דובדבנים על צלחת ההגשה לצד הרצועות.

דרג: