עוגת קרם לימון ובננות

עוגת ספוג, קרם לימון, פרוסות בננה וציפוי קצפת. צירוף מהמם של טעמים.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגת קרם לימון ובננות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12

סוג תבנית / כלי: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 ביצים גדולות
  • ½ כוס (100 גרם) + 2 כפות סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • ⅔ כוס (80 גרם) קמח
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות שמן (תירס / חמניות)
  • 2 כפות חלב
  • 3 בננות בשלות נטולות כתמים
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1 גביע שמנת חמוצה "של פעם" 27%
  • לקרם הלימון:
  • 2 ביצים גדולות
  • 200 גרם חלב מרוכז ממותק
  • 3 כפות סוכר
  • קליפה מגוררת משני לימונים גדולים
  • 6 כפות (90 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
  • כפית זנגביל טרי מגורר (לא הכרחי)
  • 100 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות

אופן הכנה:


1. מתחילים בהכנת קרם הלימון. טורפים את כל המצרכים בסיר, ומערבבים בהתמדה מעל להבה בינונית־נמוכה עד שהתערובת מתחילה להסמיך. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לערבב - בלי להניח לתערובת להגיע לרתיחה - עד שהתערובת סמיכה כמו יוגורט בחוש. מסננים את התערובת לקערה, מהדקים נייר אפייה אל פני התערובת ומקררים במשך 6 שעות לפחות. עד כאן אפשר להכין גם יום לפני האפייה.

2. מכינים את העוגה. מרפדים בנייר אפייה תחתית תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתוכנית טורבו).

3. מקציפים את הביצים עם ½ כוס סוכר, תמצית וניל ומלח במשך 7-5 דקות, עד שנוצרת קציפה תפוחה מאוד וסמיכה מאוד. מנפים על הקציפה את הקמח עם אבקת האפייה. טורפים את השמן עם החלב ויוצקים סביב שולי הקערה. מאחדים את התערובת בתנועות קיפול במרית. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה, ואופים במדף האמצעי של התנור במשך 15 דקות או עד שמרכז העוגה יבש וקפיצי למגע. מוציאים מהתנור ומצננים.

4. מורחים שליש מכמות קרם הלימון על העוגה. קולפים את הבננות, ופורסים אותן לפרוסות בעובי 5-4 מ"מ. מקפיצים את הפרוסות בכף מיץ לימון (למנוע התחמצנות ושינוי צבע), ומסדרים אותן על הקרם בשכבה צפופה. מורחים את הקרם הנותר, ומקפידים שיצפה היטב את כל פרוסות הבננה.

5. מקציפים את השמנת להקצפה עם 2 כפות סוכר לקצפת יציבה. מוסיפים את אבקת הפודינג ואחר כך את השמנת החמוצה - 3-2 כפות בכל פעם. מקציפים לקרם יציב. מורחים את קרם מהקצפת על קרם הלימון. מכסים ומקררים במשך 4 שעות לפחות, כדי להניח לשכבות להתייצב.



דרג: