עוגת קרם וניל עם מעדן סויה תנובה

עוגה נפלאה ומרשימה מעוטרת בקצפת צמחית ופירות אדומים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אורלי כהן, בעלת הבלוג "חיים וטעים"

דרג:
עוגת קרם וניל עם מעדן סויה תנובה
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לשכבת הפירורים:
  • 250 גרם (שרוול) ביסקוויטים פתי בר
  • 100 גרם שמן קוקוס
  • 1 כף (10 גרם) אבקת אגר אגר (או ג׳לטין צמחי)
  • 3/4 כוס משקה סויה בטעם וניל תנובה
  • 4 גביעי מעדן סויה בטעם טבעי תנובה
  • 500 מ״ל שמנת צמחית להקצפה השף הלבן תנובה
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • לקישוט:
  • פירות אדומים כגון: דובדבנים, פיטנגו או תותים

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מכניסים את האגר אגר ומשקה הסויה לקלחת ומחממים להמסה תוך כדי בחישה מתמדת.
2. מצננים לטמפרטורת החדר ומוסיפים פנימה את מעדני הסויה.
3. טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים לפירורים דקים.
4. ממיסים את שמן הקוקוס בעדינות עד לקבלת נוזל ומערבבים עם הפירורים.
5. מסדרים את התערובת הפירורית בתחתית תבנית עגולה קפיצית או רינגים אישיים ולוחצים ליישור עם הידיים או בעזרת תחתית של כוס. 6. מכניסים למקרר עד להכנת המלית.
7. מעבירים את תערובת האגר אגר והמעדנים לקערת מיקסר, מוסיפים את השמנת הצמחית והפודינג ומקציפים עד לקבלת קרם קצפתי סמיך.
8. מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומזלפים ע"ג תחתית הפירורים.
9. מקשטים בפירות טריים.


דרג: