עוגת קרם גבינה ודבש טרופית

עוגת מוס גבינה נפלאה, חגיגית ועשירה בפירות. מתכון שאסור לפספס!

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ענבל לביא \

צילום: נמרוד סונדרס \

עיצוב: נמרוד סונדרס

דרג:
עוגת קרם גבינה ודבש טרופית
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: שעה

כמות מנות: 10

סוג תבנית / כלי: תבנית 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתחתית:
  • 150 גרם ביסקוויטים, טחונים
  • 50 גרם קוקוס, טחון
  • 2 כפות סוכר דמררה
  • 100 גרם חמאת "תנובה", מומסת
  • לקרם גבינה:
  • 1/2 3 כפיות (18 גרם) ג'לטין
  • 1/4 כוס מים
  • 3 גביעים (750 גרם) גבינה לבנה "תנובה" 5%, בטמפרטורת החדר
  • 4 כפות דבש
  • קורט מלח
  • 2 גביעים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 שקית (150 גרם) מנגו חתוך מוקפא, מופשר ומסונן מנוזלים "סנפרוסט"
  • 1/2 שקית (150 גרם) אננס חתוך מוקפא, מופשר ומסונן מנוזלים "סנפרוסט"
  • לעיטור:
  • 30 גרם חמאת "תנובה"
  • 3 כפות דבש
  • 1/2 שקית (150 גרם) אננס חתוך מוקפא, מופשר ומסונן מנוזלים "סנפרוסט"
  • 1 שקית (300 גרם) מנגו חתוך מוקפא, מופשר ומסונן מנוזלים "סנפרוסט"
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 1 כף אבקת סוכר

אופן הכנה:


1.      תחתית: מערבבים בקערה ביסקוויטים טחונים, קוקוס טחון, סוכר דמררה וחמאה מומסת, מהדקים היטב לתחתית תבנית 24 ס"מ, מניחים בצד להתקרר.

2.      לקרם גבינה: מערבבים בקערה קטנה ג'לטין עם מים, מניחים בצד ל-10-5 דקות כך שהג'לטין יספח את הנוזלים. מערבבים בקערה גדולה גבינה, דבש וקורט מלח.


3.      ממיסים את הג'לטין שהושרה במים 20 שניות במיקרוגל או ממיסים על גבי בן מארי, מערבבים עד לקבלת נוזל שקוף ללא גושים. מוסיפים 3 כפות מהגבינה ומערבבים היטב לקבלת נוזל חלק, מוסיפים את תערובת הג'לטין לקערת הגבינה וטורפים.


4.      מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה וסוכר לקבלת קצפת יציבה ומקפלים פנימה לקבלת קרם חלק, קוצצים את המנגו והאננס לקוביות קטנות ומקפלים פנימה. משטחים את הקרם על התחתית ומעבירים לקירור ל-6-8 שעות.

5.      לעיטור: ממיסים את החמאה והדבש במחבת, מוסיפים את האננס ומבשלים 2 דקות, מוסיפים את המנגו ומערבבים, מניחים בצד להתקרר.


מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, מעבירים לשקית זילוף ומעטרים את העוגה סביב, מניחים את הפירות במרכז.

דרג: