עוגת קרם גבינה בציפוי גנאש

מכינים את העוגה יום לפני ההגשה ושומרים במקרר. העוגה בחושה ללא הקצפות.

מאת: דליה-פירגה כהן

דרג:
עוגת קרם גבינה בציפוי גנאש
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 14 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מצרכים לבצק:
  • 150 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • 1/4 כוס סוכר
  • ביצה שלמה
  • שקית סוכר וניל
  • 2 כוסות קמח
  • שקית אבקת אפיה
  • מצרכים למלית:
  • 4 חבילות גבינה לבנה 5% = קילו
  • קופסא שמנת חמוצה 9%
  • שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • כוס סוכר
  • ביצה שלמה
  • מצרכים לציפוי:
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • קוביות של 100 גרם שוקולד חלב ומי שאוהב אז שוקולד מריר

אופן הכנה:


אופן הכנת הבצק:
1.ללוש לבצק עדין אפשר להוסיף לבצק כף מים כדי שיהיה קל ללוש אותו.
2.לגזור עיגול ניר אפיה ולהניח בתחתית התבנית . כך ימנע מהבצק להדבק לתחתית.
3. לשטח את הבצק בשכבה דקה על הניר, בתבנית עגולה מספר 26 וליישר.( יכול להיות שיישאר קצת בצק עודף…אפשר את העודף לאפות בנפרד על ניר כסף ולשמור כפירורים בפריזר) .
4.לנקב את פני הבצק במזלג
(אין צורך לאפות תחילה את הבצק ) אופים הכל ביחד

אופן הכנת המלית:
באותה קערה בלי לשטוף
1.לערבב את כל מצרכי המלית עם כף עץ לבלילה חלקה, ולשטח על הבצק

חשוב:
לחמם את התנור מראש לחום 175
לאפות את העוגה 50 דקות ב ל י לפתוח את דלת התנור.
אחרי 50 דקות להוציא את העוגה . הצבע זהבהב ע ד י ן והעוגה לא יציבה עדיין, אבל העוגה מ ו כ נ ה.
לקרר אותה כשעה על השיש. אם העוגה ממש דלילה להמשיך באפיה עוד 10 דקות.
להכין את הציפוי ולצקת אותו על פני העוגה.
להכניס למקרר ולשכוח ממנה לפחות יממה.

אופן הכנת ציפוי שוקולד גנאש עדין:
1.מחממים 100 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה רק עד לסף רתיחה
סוגרים להבה.
2.מוסיפים קוביות של 100 גרם שוקולד חלב ומי שאוהב אז מריר
3.בוחשים עד שיתקבל קרם שוקולד .
4.יוצקים עם כף את הקרם על הגבינה שיכסה את כולה. שומרים במקרר לפחות לילה לפני הגשה.

מי שלא רוצה להכין על בצק אפוי יכול להכין על כל בצק ביסקוויטים.

דרג: