עוגת קרלו

עוגה טעימה שילדים אוהבים

מאת: ברכה גולדברג

דרג:
עוגת קרלו
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 21

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למילוי:
  • 1.5 כוסות חלב תנובה
  • 4-3 כפות סוכר
  • 4 כפות גדושות פודינג ווניל
  • 2 קרלו וניל
  • 1 כף חמאה תנובה
  • 1 חלמון
  • תבנית מלבנית
  • אבקת סוכר לקישוט
  • לבצק:
  • 1 ביצה
  • 1 קמח תופח (+ 3 כפות)
  • 1 גבינה לבנה תנובה 9%
  • 5-4 כפות סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 1 כף קוניאק
  • 1 חמאה תנובה - 200 גרם
  • מיץ מלימון 1

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. לשים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה. מחלקים את הבצק לשני חלקים.
2. מרדדים חלק אחד ומשטחים בתבנית משומנת קלות.
3. מרתיחים כוס חלב וסוכר.
4. מערבבים 1/2 כוס חלב עם הפודינג.
5. כשהחלב רותח מכניסים את תערובת החלב-פודינג פנימה. מערבבים עד שהחלב מסמיך.
6. מצננין מעט את החלב הסמיך.
7. מוסיפים את שאר החומרים: קרלו, חמאה וחלמון. מצננים לטמפרטורת החדר.
8. יוצקים את התערובת הקרה על הבצק.
9. מרדדים את החלק השני של הבצק ומכסים את שכבת התערובת.
10. אופים בחום בינוני כ-40 דקות עד שהבצק זהוב ומצננים. מקשטים באבקת אפיה.

דרג: