עוגת קרלבסקי

עוגת שכבות עשירה ומפנקת: בצק פריך עם דבש וקרם וניל

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת קרלבסקי
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 3 ביצים
  • 1 חב' מרגרינה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 אבקת אפיה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 כפות דבש גדושות
  • 1 כוס אגוזים קצוצים
  • 4 כוסות קמח
  • לקרם גבינה:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 500 גר' גבינה לבנה 5%
  • 1 חב' אינסטנט פודינג וניל
  • סוכר לפי הטעם

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. את הקמח והמרגרינה מפוררים ביחד. מוסיפים את שאר המצרכים ולשים לאט לעיסה חלקה.
2. על שולחן מקומח, מחלקים את הבצק לשלושה כדורים גדולים ואחד קטן יותר.
3. מחממים את התנור ומרפדים בסיס של תבנית עגולה בנייר אפיה.
4. משטחים כדור בצק ואופים בחום של 180 מעלות כ-10 עד 15 דקות עד להזהבה. כך עושים עם יתר הכדורים.
5. את הכדור האחרון מפוררים מיד כשמוציאים מהתנור לפירורים גסים או עדינים יותר, כל אחד לפי טעמו האישי.
6. משהים את הכדורים לצינון ומקציפים בנתיים את כל מצרכי הקרם לקבלת קרם אחיד וחלק.
7. מסדרים על צלחת הגשה:
בסיס עוגה, קרם, בסיס נוסף, קרם, בסיס אחרון, קרם ומעליו פירורי עוגה. מפזרים פירורים גם מסביב לעוגה. שומרים בקירור עד להגשה.

דרג: