עוגת קצפת על קצפת

עוגת קצפת שוקולד-וניל אוורירית בת 3 שכבות, קינוח נהדר לארוחה חגיגית או אירוע יום הולדת

מאת: אושרת ויצמן \

מקור מתכון: אושרת ויצמן

דרג:
עוגת קצפת על קצפת
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 פרוסות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לקצפת התחתונה:
  • 6 ביצים
  • 6 כפות סוכר
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
  • לקצפת העליונה:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 2 כוסות חלב
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • לקרם:
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 2 כפות חלב
  • כף ליקר אהוב
  • 2 כפות סוכר
  • 50 גרם מרגרינה

אופן הכנה:

הכנה:
1. לחמם תנור ל-180 מעלות.
2. להקציף חלבונים ולהוסיף בהדרגה 6 כפות סוכר, עד לקבלת קצף נוקשה.
3. לטרוף את החלמונים ולקפל לקצף.
4. לקפל לקצף את האינסטנט שוקולד.
5. לאפות כ-20 דקות עד שהקצף יציב והקיסם יוצא יבש.
6. בינתיים להקציף את השמנת המתוקה עם 2 כוסות חלב ופודינג וניל.
7. בסיר קטן להמיס שוקולד, חלב, ליקר, סוכר. לערבב ולהוסיף 50 גרם מרגרינה.
8. כשהעוגה התקררה למרוח בשכבה אחידה את קצפת הוניל.
9. מעל למרוח את הקרם שוקולד.
10. אפשר לעטר בפירורים גסים של מקופלת.
11. להשאיר לפחות לילה במקרר.


דרג: