עוגת קצפת ואגוזים

עוגה טעימה ומושקעת לאירועים מיוחדים

מאת: חנה חצקלביץ

דרג:
עוגת קצפת ואגוזים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: מנות 20

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 12 ביצים
  • 3 כוסות סוכר
  • 1 וחצי כוסות קמח כשר לפסח
  • חצי כוס אגוזים (בוטנים, אגוזי מלך או פקאן)
  • 3 מיכלים של שמנת מתוקה להקצפה 38% אחוזי שומן של השף הלבן
  • 3 שקיות של אינסטנט פודינג וניל
  • כוס חלב

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מקציפים 6 חלבונים עם 2 כוסות סוכר עד לקבלת קצף עמיד. מוסיפים 2 כפות קמח ואגוזים קצוצים ומערבבים הכל ביחד בעדינות. יוצקים את הבלילה לתבנית גדולה ומכניסים לתנוק ל-40 דרות בחום של 170 מעלות.
2. מקציפים 6 חלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף עמיד. מוסיפים 6 חלמונים ומקציפים ולבסוף מוסיפים כוס קמח וממשיכים לערבב. לתוך תבנית אחרת באותו הגודל של הראשונה שופכים את התערובת ומכניסים לתנור ל-30 דקות בחום של 170 מעלות.
3. מקציפים 3 שמנת מתוקה ומוסיפים פודינג וניל וחלב.
4. הרכבת העוגה: בתחתית שמים את התערובת שהתקבלה אחרי 30 דקות בתנור. מורחים חצי מכמות הקצפת, מעל הקצפת שמים את הבלילה עם האגוזים שנאפתה במשך 40דקות בתנור. מורחים את שאר הקצפת.  מעל הכל מפזרים את האגוזים או מגרדים שוקולד.

דרג: