עוגת קצף וקצפת

עוגה עם קצפת מתוקה שכולם אוהבים

מאת: איילת אשכנזי

דרג:
עוגת קצף וקצפת
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס :
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס קמח תופח
  • כף שמן
  • לקצף :
  • 3 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • לקצפת:
  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כפית נס קפה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. הבסיס: מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
2. מערבבים את החלמונים עם השמן ומוסיפים אותם לחלבונים.
3. מוסיפים עם כף עץ את הקמח לתערובת, מערבבים היטב ואופים בחום בינוני כחצי שעה.
4. לקצף: מקציפים היטב את החלבונים עם הסוכר. מניחים בתבנית אחרת באותו גודל כמו של הטורט ואופים בחום של 100 מעלות כשעתיים.
5. לקצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר והנס קפה.
6. מורחים את הקצפת על הטורט ומעל מניחים את הקצף הקשה.
דרג: