עוגת קסם הפיה בלבן עם טרוף שוקולד

עוגת גבינה עשירה ומפנקת עם נגיעות גנאש שוקולד

מאת: ויויאנה מורבסקי

דרג:
עוגת קסם הפיה בלבן עם טרוף שוקולד
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק פריך (תחתית העוגה):
  • ½ כוס קמח
  • 50 גר' חמאה
  • 1 חלמון
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית מים קרים
  • לטרוף השוקולד:
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • ¾ כוס שוקולד מריר
  • 1 כפית קפה נמס
  • ½ כפית ברנדי או ויסקי
  • לגבינה:
  • 3/4 כוס שמן
  • 3 כוסות סוכר
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/4 כוס קורנפלור
  • ½2 כוסות גבינה 5%
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 3 ביצים
  • להקצפה:
  • ½ כוס סוכר
  • 5 חלבונים

אופן הכנה:


1. בצק פריך:
מערבבים את הקמח עם הסוכר, מוסיפים את החלמון וכפית מים מערבבים.
2. מוסיפים את הקמח ולשים לבצק אחיד.
3. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ. מדביקים לקוטר התבנית.
4. מכניסים למקרר למשך שעה.
5. הגבינה:
במיקסר מערבבים גבינה וסוכר כשתי דקות.
6. מוסיפים את החלב, קורנפלור, גרידת לימון וביצים ומוסיפים את השמן בהדרגה.
7. לאחר ערבוב לעיסה אחידה מקציפים חלבונים וסוכר בנפרד לעיסה אחידה ומקפלים את שתי העיסות לעיסה אחידה.
8. מוזגים לתבנית עם התחתית הפריכה.
9. לטרוף השוקולד:
מרתיחים את השמנת המתוקה, שופכים על השוקולד המריר, מערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים ברנדי וקפה. מקררים לטמפרטורת החדר.
10. שופכים את טרוף השוקולד על הגבינה ומערבבים בעזרת ידית של כף בעדינות עד שנוצרים עיגולים בחלקה העליון של הגבינה.
4. אופים כ-45 דקות על 160 מעלות, בתנור שחומם מראש.

דרג: