עוגת קמח תירס עם חמאה וגבינות

עוגה טעימה ומנחמת לימי החורף הקרים

מאת: ליהי קרויץ

דרג:
עוגת קמח תירס עם חמאה וגבינות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: מנות 15

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • תבנית חד פעמית 30X20 ס"מ
  • 2 כוסות קמח תירס לא אינסטנט
  • 1 כוס קמח רגיל
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 100 גרם שמן
  • 1 גביע יוגורט טבעי
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 2 ביצים שלמות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 אבקת אפיה
  • למלית:
  • 2 גביעי גבינה לבנה - 500 גרם
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר ונילין

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי מילית הגבינה.
2. מניחים בקערה את השמן, הסוכר, היוגורט, השמנת החמוצה, הביתים, הונילין ואבקת האפיה ומערבבים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבים שוב ולבסוף מוסיפים את קמח התירס והקמח הלבן ומערבבים הכל יחד.
3. יוצקים חצי בלילה לתבנית. מיישרים ושופכים בזהירות את מלית הגבינה ושוב מיישרים.
4. מכסים את העוגה בכל הבלילה שנשארה.
5. אופים בחום בינוני של 160 מעלות במשך 40-50 דקות עד לצבע זהוב אך להזהר שלא לייבש את העוגה.
דרג: