עוגת קינמון בציפוי שוקולד וקרמל מלוח

איך הופכים עוגה בחושה ביתית מהירת הכנה לעוגת אירוח ייצוגית במינימום טרחה? מצפים אותה ביולו שוקולד לבן וחלב בטעם קרמל מלוח. מקבלים עוגה רכה ועשירה במראה מהו

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגת קינמון בציפוי שוקולד וקרמל מלוח
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 16

סוג תבנית / כלי: תבננית מלבנית 30X23

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • ¼1 כוסות (250 גרם) סוכר
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • ⅓ כוס (80 מ"ל) שמן (רצוי תירס או חמניות)
  • 3 ביצים גדולות
  • ½2 כוסות (310 גרם) קמח
  • ¾ כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • ½1 כפיות גרגרים/אבקה של קפה נמס
  • ¾ כוס (180 מ"ל) מים פושרים
  • 3 גביעים יולו שוקולד לבן וחלב בטעם קרמל מלוח
  • 1 גביע יולו שוקולד לבן

איך מכינים:

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). משמנים תבנית מלבנית 23x30 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה.

2. בקערה גדולה מערבלים את החמאה עם הסוכר ועם הקליפה המגוררת לתערובת אוורירית. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך ערבול. מוסיפים ביצים וקמח מנופה עם אבקת אפייה, אבקת סודה וקינמון. ממסים את הקפה במים הפושרים ומוסיפים לקערה. מערבלים במשך כדקה לתערובת חלקה. מעבירים לתבנית, מיישרים את פני התערובת,ואופים במרכז התנור במשך 35-30 דקות, עד ששולי העוגה נפרדים מהדפנות ומרכז העוגה יבש קפיצי למגע. מוציאים מהתנור ומצננים.

3. מפזרים על פני העוגה כפיות מלאות של יולו שוקולד לבן וחלב - לוקחים מכל השכבות יחד - ושל יולו לבן. בחוד סכין מאחדים את גושי היולו ומסלסלים אותם זה לתוך זה כדי ליצור דוגמת שיש. מקררים במשך שעה לפחות לפני ההגשה, כדי להניח לעוגה לספוג  לתוכה מעט מהלחות של ציפוי היולו. להגשה, חותכים לריבועים בגודל הרצוי.

דרג: