עוגת קוקוס עם פירות קיץ

עוגה בחושה, שמשלבת בתוכה טעמים של קוקוס, לימון, ליצ'י ונקטרינה.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגת קוקוס עם פירות קיץ
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 20 דקות

כמות מנות: תבנית קוגלהוף או תבנית ארובה בקוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 גרם חמאה מומסת + 2 כפות סוכר לציפוי התבנית
  • 1 לימון בינוני שקליפתו יפה
  • 2 נקטרינות אדומות יפות (אפשר להחליף ב־ 4 שזיפים, או בכוס קוביות מנגו טרי)
  • 400 גרם ליצ'י טריים, או קופסה (560 גרם) ליצ'י משומרים
  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
  • 6 כפות (90 גרם) שמן קוקוס מכבישה קרה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים גדולות טרופות
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח
  • 1.25 כפיות אבקת אפייה
  • 0.5 כוס (40 גרם) קוקוס טחון
  • 0.25 כוס חלב "תנובה" או סירופ מהליצ'י (אם משתמשים בליצ'י משומרים)
  • לזיגוג:
  • 2 כפות (30 מ"ל) שמנת להקצפה מסדרת "השף הלבן"
  • 40 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 6-5 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. משמנים היטב בחמאה המומסת את הפנים של תבנית קוגלהוף או תבנית ארובה בקוטר 24 ס"מ. זורים את הסוכר על תחתית התבנית ועל דופנותיה, ומקפידים שיצפה את כל פנים התבנית. מכניסים את התבנית למקרר עד גמר ההכנות. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות)
2. מגררים את קליפת הלימון לקערת ערבול. חוצים את הלימון, ובעזרת סכין חדה מפרידים את ציפת הפלחים מהקרומים השקופים. מחלצים את הפלחים מתוך חצאי הלימון לתוך קערית, וסוחטים את כל המיץ מהחצאים המרוקנים. מסלקים את החרצנים, וקוצצים את ציפת הפלחים. מגלענים את הנקטרינות, וחותכים אותן לקוביות בגודל בינוני. קולפים ומגלענים את הליצ'י וחוצים אותם (או מסננים את הפירות מהסירופ וחוצים)
3. מערבלים יחד חמאה, שמן קוקוס, סוכר, קליפת לימון מגוררת ותמצית וניל עד שהסוכר נמס והתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים בהדרגה, ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים לתערובת את ציפת הלימון ואת מיץ הלימון ומערבלים. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים קוקוס וחלב (או סירופ ליצ'י), ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה
4. מורחים חמישית מתערובת העוגה על תחתית התבנית המוכנה. מוסיפים את הפירות החתוכים לתערובת העוגה הנותרת, ומערבבים בכף. מעבירים את התערובת לתבנית, ומיישרים את פניה בכף. אופים במדף השני מלמטה במשך 60-55 דקות, עד שפני העוגה מזהיבים יפה, העוגה קפיצית למגע, וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מניחים לעוגה להצטנן לגמרי בתבנית לפני שהופכים אותה על מגש.
5. מכינים את הזיגוג. ממסים יחד שמנת ושוקולד לבן (30-20 שניות במיקרוגל, או מעל אדים). טורפים לתערובת חלקה. מוסיפים בהדרגה 6-5 כפות אבקת סוכר מנופה, וטורפים לתערובת בסמיכות נוחה לזילוף. מעבירים את הזיגוג לשקיק ניילון קטן, או לשקיק זילוף, גוזרים חור קטן בפינה התחתונה, ומזלפים את הזיגוג על העוגה.
דרג: