עוגת קוקוס מהירה עם קרם יולו שוקולד

עוגה מהירה בקערה אחת. את הקרם אין צורך להכין - פשוט מורחים על העוגה שני גביעים של יולו שוקולד חלב בנגיעות קוקוס, ומעטרים בפירורי שוקולד ובפתיתי קוקוס

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
עוגת קוקוס מהירה עם קרם יולו שוקולד
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 10 מנות / עוגה בקוטר 22 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות רכז תפוזים קפוא
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמן (רצוי תירס או חמניות)
  • ½1 כוסות (190 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כוס (40 גרם) פתיתי קוקוס טחון
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "תנובה"
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • לציפוי:
  • 2 גביעים יולו שוקולד חלב בנגיעות קוקוס
  • 15 גרם שוקולד מריר (לפירורי השוקולד)
  • 3-2 כפות פתיתי קוקוס קלוי (או קוקוס טחון)

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). משמנים תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה מערבלים יחד ביצים, סוכר, תמצית וניל, רכז תפוזים ושמן במשך כ־2 דקות, עד שהסוכר נמס והתערובת בהירה ותפוחה. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, ומוסיפים קוקוס, שמנת חמוצה ומיץ לימון. מערבלים רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושים.
3. מעבירים את תערובת העוגה לתבנית המוכנה ומחליקים את פניה. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 45-40 דקות, עד שפני העוגה מזהיבים ומרכזה קפיצי למגע. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
4. מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים למגש. רוחצים את את מסגרת התבנית ומהדקים שוב מסביב לעוגה (שיטה נוחה וטובה יותר - להדק מסביב לעוגה רינג מתכוונן). מורחים את היולו על כל פני העוגה, ויוצרים דוגמה גלית בגב כפית. זורים על היולו פירורי שוקולד (מגרדים את השוקולד בעזרת מקלף ירקות) ומעטרים מסביב לשוליים בפתיתי קוקוס. מכסים ומקררים במשך שעתיים לפחות, כדי להניח לקרם היולו להתייצב.
טיפ: אפשר להחליף את היולו שוקולד חלב בנגיעות קוקוס ביולו שוקולד כהה בטעם אחר - שוקולד חלב, שוקולד מריר, או שוקולד חלב בנגיעות תפוז.
דרג: