עוגת קוקוס ושוקולד מעולה לפסח

מתכון שכל משפחה אוהבת

מאת: רותי כלפון

דרג:
עוגת קוקוס ושוקולד מעולה לפסח
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: תבנית עגולה 26' 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבסיס:
  • 200 גרם קוקוס
  • כוס סוכר
  • 5 חלבונים
  • למוס העוגה:
  • שמנת מתוקה להקצפה 'השף הלבן'
  • 200 גרם שוקולד מריר של 'כרמית'
  • 5 חלמונים
  • 2 כפות סוכר

אופן הכנה:

הכנה
1. הכנת הבסיס: מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף נוקשה.
2. מוסיפים לקצף החלבונים את הקוקוס, מערבבים, מסדרים על תבנית העוגה ומעבירים לתנור בחום של 180 מעלות כ-15 דקות.
3. הכנת המוס: ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר ומוסיפים לו לאחר מכן את החלמונים תוך כדי עירבוב.
4. מקציפים את השמנת יחד עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
5. מוסיפים לשוקולד המומס את קצפת השמנת ומערבבים.
6. יוצקים את מוס השוקולד מעל בסיס הקוקוס ומעבירים למקרר למשך הלילה.

דרג: