עוגת קונקורד משגעת פרווה

קלה להכנה ומתאימה אחרי ארוחת צהריים בשרית

מאת: רעות הכט

דרג:
עוגת קונקורד משגעת פרווה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למרנג:
  • 1 כוס סוכר
  • 5 חלבונים
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1 כפית קקאו
  • לקרם שוקולד:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 200 גר' שוקולד מריר
  • 1 מיכל שמנת מתוקה, נוסף
  • 1 כף סוכר
  • לעיטור:
  • אבקת קקאו

אופן הכנה:

הכנה
1. מכינים את המרנג: מקציפים חלבונים עם סוכר עד קבלת קצף יציב. מנפים פנימה אבקת סוכר וקקאו ומקפלים בעזרת מרית באופן ידני. אופים שעתיים ב-110 מעלות, בצורת מקלות ו- 2 פלטות בקוטר 24 ס"מ. 
2. מכינים את הקרם: מרתיחים שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד. שומרים במקרר למשך שעתיים. 
3. מקציפים את השמנת הנוספת והסוכר ביחד עם השוקולד המבושל, עד קבלת קרם שוקולד יציב. 
4. מרכיבים את העוגה: מניחים פלטת מרנג בתבנית ומעל שכבת קרם שוקולד. חוזרים על פעולה זו, פעם נוספת ובסוף מניחים את מקלות המרנג. בוזקים מעל אבקת קקאו.
דרג: