עוגת קדאיף עם תותים

עוגת קדאיף עם תותים מיוחדת לחג

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
עוגת קדאיף עם תותים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 10 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 גרם אטריות קדאיף
  • 50גרם חמאה, מומסת
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • 300 גרם תותים
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • הקרם
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 5 כפות אבקת סוכר
  • 200 גרם גבינת שמנת
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
2. מסדרים את אטריות הקדאיף בשכבה בתחתית התבנית, יוצקים עליהן את החמאה המומסת ואופים 150/10 דקות עד הזהבה.
3. שמים בסיר קטן את הסוכר והמים ומבשלים עד שנוצר סירופ סמיך, מסירים מהכיריים ויוצקים על שכבת האטריות החמה.
4. חותכים את התותים לרבעים ומניחים בקערה, זורים עליהם את אבקת הסוכר ומניחים לחצי שעה.
הקרם:
1. שמים את השמנת בקערת המערבל, מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים לקצפת יציבה.
2. מסירים את הקערה מהמערבל, מוסיפים את גבינת השמנת ותמצית הווניל ומערבבים לקרם אחיד.
3. מניחים בשכבה אחידה על האטריות, מסדרים את התותים החתוכים מעל הקרם ומגישים מיד.
דרג: