עוגת קדאייף שכבות

קדאייף שכבות

מאת: Manal Dokhi

דרג:
עוגת קדאייף שכבות
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 12 מנות תבנית עגולה בקוטר 26/24

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 0.75 קילו בצק כנאפה(אני אוהבת אותה גבוהה)אפשר פחות
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • למלית הגבינה:
  • 4 שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 7 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס חלב
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%--9%
  • 1 שקית סוכר וניל
  • למי סוכר:
  • 3 כוסות סוכר
  • 3 כוסות מים רותחים
  • מקל קינמון
  • 4 טיפות לימון
  • קליפה מתפוז או לימון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1.בתבנית אפיה מפזרים את בצק הכנאפה   2.לוקחים את החמאה ומערבבים ביד עד שכל שערה מכוסה בחמאה ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות. (10-12 דקות עד שהן מוזהבות) כל 3 דקות לערבב . 3.מוציאים ומקררים . 4.בקערת מיקסר שמים שמנת מתוקה, חלב ופודינג ומקציפים עד שנוצר קרם יציב מאוד  5.מוסיפים את הגבינה ומערבבים בכף
  להכנת הסירופ:
1.שמים את כל מצרכי הסירופ חוץ מטיפות הלימון על האש וממתינים לרתיחה, (כ-2 דקות)  2. מוסיפים את טיפות הלימון ומשאירים עוד 5 דקות לרתיחה על אש נמוכה . 3.משאירים בצד עד שיתקרר 
  הכנת שכבות הקדאייף:
1.שופכים מהסירופ בהדרגה עם ערבוב קל על הבצק שבתבנית עד שכל השערות של הבצק מכוסים בסירופ 
2.מרפדים את התחתית בניר אפייה בתבנית 26 או 24  3.לוקחים כמות נדיבה של בצק עם סירופ ומכסים את התחתית באופן שווה ומהדקים בידיים. 4.מתחילים להוסיף שליש מכמות הגבינה ומישרים בצורה יפה מעל כמות הבצק אבל הפעם לא מהדקים  וכך ממשיכים מספר פעמים  5.השכבה האחרונה תהיה שערות הקנאפה 6.מכניסיםלמקרר 4 שעות לפחות 
דרג: