עוגת פנה-קוטה עם תותים

עוגת השמנת שכולנו מכירים ואוהבים במתכון פשוט וקל להכנה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: איתן שקד

דרג:
עוגת פנה-קוטה עם תותים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 מכלים (1 ליטר) שמנת צמחית
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 3 שקיות ג'לטין
  • חצי ק"ג תותים טריים בגודל בינוני, נקיים מעוקצים וחצויים לאורכם

אופן הכנה:

1. שמים את השמנת ואת הסוכר בסיר ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מסירים מהאש, מוסיפים את סוכר הווניל ומצננים כ-15 דקות.
2. מערבבים בכוס קטנה את הג'לטין עם חצי כוס מים בעזרת מזלג, ומחממים במיקרוגל לחצי דקה, או עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים את הג'לטין המומס לשמנת ומערבבים היטב. מאחסנים במקרר כ-10 דקות. הפנקוטה צריכה להיות קרירה אך עדיין נוזלית.
3. מסדרים את התותים בדפנות התבנית, כך שהחלק החתוך פונה החוצה. מסדרים עוד תותים על תחתית התבנית בחלקם החתוך למטה, יוצקים מצקת מהפנה קוטה על תחתית התבנית ומאחסנים מיד במקרר ל-10 דקות לייצוב. יוצקים מעל מצקת נוספת, ומקררים עוד 5 דקות. לאחר מכן יוצקים פנה קוטה עד למלוא גובה התבנית ומקררים שעתיים (עד יום). מגישים קר.

דרג: